Μπουγάτσα Σερρών εύκολη και γλυκιά με φύλλο σφολιάτας της Κικής

2015-04-09
Μπουγάτσα Σερρών εύκολη και γλυκιά με φύλλο σφολιάτας της Κικής
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εκπληκτική συνταγή για την μπουγάτσα Σερρών εύκολη και γλυκιά με φύλλο σφολιάτας της Κικής θα βρεις παρακάτω, όπως την φτιάχνει η κουμπάρα μου και την καταβροχθίζουμε κάθε φορά που μας την φέρνει. Είναι συγκλονιστική η πρόταση αυτή καθώς πέραν από τα βασικά υλικά, περιέχει σιμιγδάλι και βανίλιες. Αυτά τα υλικά σουλουπώνονται με το φύλλο σφολιάτας και πασπατεύονται με άχνη ζάχαρη για να βγει αυτό το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ χωρίς σκέψη να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις και για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να με ρωτήσεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας καθώς και να γράψεις τις εντυπώσεις σου για την γεύση της συνταγής.

Υλικά

  • 1 μπουκάλι γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού σιμιγδάλι
  • 2 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • 1 κιλό σφολιάτα
  • λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις χλιάνει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς για να μη σβωλιάσει.

Βήμα 2

Όταν πάρουν βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ρίχνουμε τις βανίλιες και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε φύλλο (πάχους μισού χιλιοστού), το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε σε κάθε τετράγωνο λίγη κρέμα και σκεπάζουμε με άλλο τετράγωνο, πατώντας λίγο τις άκρες για να μη βγεί η γέμιση.

Βήμα 4

Βάζουμε τις μπουγάτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε 1/2 ώρα στους 250 βαθμούς.

Βήμα 5

Όταν βγάλουμε από το φούρνο το ταψί, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Μαγείρεψες την εύκολη μπουγάτσα Σερρών; Στείλε μας τη γνώμη σου καθώς και αν έκανες οποιαδήποτε παραλλαγή στην συνταγή παρακάτω.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή