Μπουγάτσα του παραδείσου με αυγά και χωρίς βούτυρο του Γιάννη

2015-04-04
Μπουγάτσα του παραδείσου με αυγά και χωρίς βούτυρο του Γιάννη
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις την μπουγάτσα του παραδείσου με αυγά και χωρίς βούτυρο του Γιάννη που είναι ο θείος του άντρα μου και μας την φτιάχνει από την Πάτρα που μένει όταν μας επισκέπτεται. Η πρόταση αυτή έχει βασικές διαφορές από τις κλασικές συνταγές για μπουγάτσα που θα βρεις καθώς περιέχει αλισίβα και κονιάκ και θυμίζει έστω και λίγο, συγκεκριμένες συνταγές για γαλατόπιτα και γαλακτομπούρεκο. Είναι μια νόστιμη εκδοχή την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και για ότι χρειαστείς να με ρωτήσεις μπορείς να το κάνεις στον χώρο που βρίσκεται κάτω από το τέλος της περιγραφής της συνταγής αυτής.

Υλικά

  • 1.250 γραμ. αλεύρι
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του κρασιού αλισίβα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • μισό λεμόνι στιμμένο (για τη σόδα)
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 ζευγάρια αυγά
  • 1 κουταλάκι της σούπας κανελογαρύφαλλα
  • 1 ποτήρι μεγάλο λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατάλληλο δοχείο το λάδι, τη ζάχαρη, την αλισίβα, το κονιάκ, τη σόδα αφού τη λιώσουμε στο χυμό του λεμονιού, το γάλα, τα αυγά (το ασπράδι και τον κρόκο) και τα κανελογαρύφαλλα τριμμένα και όλα μαζί, τα ανακατεύουμε στο μίξερ ή μόνοι μας (με ξύλινη κουτάλα για ένα τέταρτο της ώρας).

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως το μίγμα πολύ καλά.

Βήμα 3

Απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί φροντίζοντας το πάχος της στρώσης να είναι περίπου 5 εκ.

Βήμα 4

Πάνω στη ζύμη μπορούμε να κάνουμε σχέδια ανάλογα με το γούστο μας.

Βήμα 5

Ψήνουμε τη μπουγάτσα μας στο φούρνο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή