Μπουγάτσα χανίων με ξινομυζήθρα και βανίλια

2015-12-02
mpougatsa-xaniwn
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μεταφερόμαστε στα όμορφα Χανιά και σας δίνουμε μια από τις νοστιμότερες συνταγές για μπουγάτσα που είναι απλή, γευστικότατη και παραδοσιακή. Μία μπουγάτσα κατεξοχήν νησιώτικη αλλά με εύκολη διαδικασία. Η συνταγή στηρίζεται στο συνδυασμό της γλυκιάς και ξινής μυζήθρας, στο φρέσκο βούτυρο, στη βανίλια, στην κρούστα καθώς και τη ζάχαρη άχνη που αποτελεί το τελείωμα της. Η γεύση της και το αποτέλεσμά της εξαιρετικό. Όπως και άλλες δεκάδες συνταγές της Κρητικής κουζίνας, έτσι και αυτή αξίζει οπωσδήποτε να την ετοιμάσετε και να την δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. μυζήθρα γλυκιά
  • 400 γραμμάρια μυζήθρα ξινή
  • 500ml γάλα
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το μίσό γάλα της συνταγής για να ζεσταθεί και προσθέτουμε 3 κουταλιές κορν φλαόυρ στο υπόλοιπο γάλα και τις διαλύουμε.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τη ξινή και τη γλυκιά μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.

Βήμα 3

Μόλις το γάλα βράσει, ανακατεύουμε με το γάλα που έχει κορν φλάουρ κάλα μέχρι να δέσει και μόλις έιναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά για 8-10 λεπτά ώστε να κάτσει το μίγμα.

Βήμα 4

Κόβουμε σε κύβους το βούτυρο, και μόλις το μίγμα έιναι ε΄τοιμο ρίχνουμε το βούτυρο, τη βανίλια, το αυγό, ανακατευουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε κ το μίγμα της μυζήθρας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 5

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα΄στο άλλο, περιχύνουμε με την κρέμα και μ ετα φύλλα που προεξέχουν στο ταψί σκεπάζουμε το μίγμα.

Βήμα 6

Τέλος τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά και μόλις είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή