Μπουρέκια κρητικά με γλυκιά μυζήθρα, σιρόπι και φύλλο Χανιώτικα

2015-06-06
Μπουρέκια κρητικά με γλυκιά μυζήθρα
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η παρακάτω συνταγή που θα σου παρουσιάσω είναι τα πατροπαράδοτα μπουρέκια κρητικά με γλυκιά μυζήθρα, σιρόπι και φύλλο Χανιώτικα. Εκτός από τα γνωστά καλτσούνια, ένα ακόμα γλύκισμα που συνηθίζουμε πολύ στην Κρήτη είναι αυτά τα μπουρεκάκια τα οποία φτιάχνονται είτε με γλυκιά είτε με ξινή μυζήθρα. Το γλύκισμα αυτό θα το βρεις σε διάφορες παραλλαγές  είτε με σιρόπι, ή με μέλι ακόμα και με ζάχαρη άχνη, ωστόσο εγώ στο παρουσιάζω όπως το έφτιαχνε και η γιαγιά μου η οποία συνήθιζε να παρουσιάζει μικρά ατομικά μπουρεκάκια, αρωματισμένα με κανέλα  και τα σιρόπιαζε με σιρόπι αρωματισμένο με κανέλα και λεμόνι. Δοκίμασε και εσύ την προτασή μου και είμαι σίγουρη πως θα ανταμειφθείς από το αποτέλεσμα. Φυσικά περιμένω τις εντυπώσεις σου στο χώρο που ακολουθεί. 

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • κανέλα
  • 220 γραμ. βούτυρο
  • 500 γραμ. φύλλα κρούστας
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη ζύζήθρα μαζί με τα αυγά, την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας σε ένα πάγκο και κόβουμε σε 3 λωρίδες το καθένα.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε καλά, τοποθετούμε μία κουταλιά γέμιση στην άκρη της κάθε λωρίδας και τυλίγουμε προσεχτικά δημιουργώντας το μπουρεκάκι μας.

Βήμα 4

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για κάθε φύλλο κρούστας και κάθε ξεχωριστή λωρίδα.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια όλα μαζί σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς και βουτυρώνουμε τα μπουρέκια μας και από πάνω.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Βήμα 7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε τα σιροπιάζουμε καλά με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μας.

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε κανέλα και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή