Μπουρέκι Χανίων Σφακιανό με τυρί και σπιτική ζύμη

2015-05-26
Μπουρέκι Χανίων Σφακιανό με τυρί και σπιτική ζύμη
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω παρακάτω μια πάρα πολύ γευστική συνταγή για να φτιάξεις το μπουρέκι Χανίων Σφακιανό με τυρί και σπιτική ζύμη που είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για μπουρέκι που έχω δοκιμάσει και που σου έχουμε παρουσιάσει εδώ στην ιστοσελίδα μας. Η συνταγή είναι σχετικά απλή καθώς φτιάχνουμε για αρχή την γέμιση που περιλαμβάνει μυζήθρα ανάλατη, ανθόνερο και ζάχαρη. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την χειροποίητη ζύμη όπου τυλίγουμε την γέμιση και την τηγανίζουμε και στο τέλος βάζουμε την άχνη ζάχαρη. Είναι μια πολύ νόστιμη γλυκιά πρόταση την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου στείλεις παρακάτω τις εντυπώσεις σου από το γευστικό αποτέλεσμα της.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό φρέσκια, ανάλατη μυζήθρα
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • λίγο ανθόνερο
  • μία πρέζα αλάτι
  • Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 3-4 σταγόνες λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπαίκιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι και τη ρίχνουμε στη λεκάνη.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά σε χωριστό σκεύος, κρόκους και ασπράδια μαζί και τα ρίχνουμε στη μυζήθρα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ανθόνερο, ελάχιστο αλάτι και όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να περιμένουν.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βήμα 5

Ρίχνουμε στη λεκάνη χλιαρό το ποτήρι με το νερό, το λάδι, το μπάικιν, το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια μας ώσπου να γίνει ζύμη που να ανοίγεται φύλλα.

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και με αλευρωμένο πλάστη ανοίγουμε φύλλο, όσο μπορούμε μεγαλύτερο.

Βήμα 7

Βάζουμε σε μία άκρη μία κουταλιά σούπα γέμιση (όχι πολύ γεμάτη), διπλώνουμε το φύλλο από πάνω και κόβουμε με ποτήρι του νερού, ούτως ώστε να πάρει σχήμα μισοφέγγαρου και να κλείσει καλά.

Βήμα 8

Μόλις ετοιμαστούν όλα, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνουμε 3-4 μαζί και τα τηγανίζουμε από τη μία και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 9

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή