Μπουρδέτο Κέρκυρας νόστιμο και παραδοσιακό

2014-03-03
Μπουρδέτο Κέρκυρας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παραθέτω μια κλασική, πατροπαράδοτη και παραδοσιακή συνταγή από τους Παξούς για να φτιάξεις μπουρδέτο Κέρκυρας. Έχω χρησιμοποιήσει φαγκρί και έχω προσθέσει και πατάτες κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό. Η εναλλακτική σου επιλογή για ψάρι είναι τα κεφαλόπουλα ή αν βρεις και φρέσκα καβούρια.

Υλικά

  • 2 κέφαλοι ή 1 φαγκρί (1 1/2 κιλό περίπου) ή 1 1/2 κιλό καβούρια μεγάλα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια μεγάλα και 1 κιλό μικρά (στιφάδου)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές ντομάτα πελτές
  • 2 κουταλιές κόκκινο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι ή τα καβούρια.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι τα μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα, τα πιπέρια, αλάτι, ανάλογο νερό και τ' αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο λάδι τα μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που βράζει.

Βήμα 5

Προσθέτουμε και το φαγκρί (ή τα καβούρια) και τις πατάτες κομμένες.

Βήμα 6

Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, για μεν το φαγκρί 1/2 ώρα, για δε τα καβούρια 1 1/2 ώρα.

Βήμα 7

Σερβίρουμε το φαγκρί ή τα καβούρια σε πιατέλα, περιχυμένα με τη σάλτσα τους.

Βήμα 8

Το μπουρδέτο Κέρκυρας είναι έτοιμο για να το σερβίρεις και να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή