Μπουρδέτο Κερκυρέικο με κεφαλόπουλα

2014-03-17
Μπουρδέτο Κερκυράικο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια κλασική, νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα για να φτιάξεις μπουρδέτο Κερκυρέικο με ψάρια κεφαλόπουλα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή αυτή έρχεται σε αρκετές εκδοχές και εδώ χρησιμοποιώ κεφαλόπουλα αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα ψάρια και να πειραματιστείς με την σάλτσα. Γράψε μου τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου παρακάτω, όταν την φτιάξεις.

Υλικά

  • ψάρια κεφαλόπουλα (1 - 1 1/2 κιλό)
  • 250 - 300 γραμ. λάδι καλό
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο
  • 1 κουταλάκι ντομάτα πελτές
  • λίγο θυμάρι (εμείς το λέμε θρούμπι)
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα ψάρια, τα καθαρίζετε από τα λέπια και τα εντόσθια, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να τα πιάσει το αλάτι μισή ώρα.

Βήμα 2

Σε ρηχή κατσαρόλα ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και τον πελτέ λιωμένο σε ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 3

Βάζετε μέσα στα κεφάλια των ψαριών λίγο θυμάρι ή αν δεν έχετε ελάχιτη ρίγανη και τοποθετείτε τα ψάρια στην κατσαρόλα απλωτά (όχι το έν απάνω στο άλλο).

Βήμα 4

Τα βάζετε σε σιγανή φωτιά χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα και τ' αφήνετε να βράσουν μισή ώρα.

Βήμα 5

Όση ώρα βράζουν, τα παρακολουθείτε πού και πού και κουνάτε λίγο την κατσαρόλα από τα δυο χέρια, χωρίς όμως να τα γυρίζετε για να μη χαλάσουν, ώστε όταν σερβιριστούν να είναι ολόκληρα, μόνο με τη σάλτσα τους.

Βήμα 6

Το μπουρδέτο Κερκυράικο είναι έτοιμο και σερβίρεται κρύο (δεν μπαίνει στο ψυγείο). Συνοδεύεται με κρασί μπρούσκο.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή