Μπουρδέτο με κοκκινόψαρο στην κατσαρόλα

2015-08-05
Μπουρδέτο με κοκκινόψαρο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Φτιάξε υπέροχο μπουρδέτο με κοκκινόψαρο που μυρίζει Ελλάδα ακολουθώντας βήμα προς βήμα μια από πιο παραδοσιακές συνταγές με ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για μία πατραπαράδοτη συνταγή που συναντάμε ιδίως στην Κέρκυρα αλλά και γενικότερα στα νησιά του Ιονίου αποτελούμενη από τα πιο αγνά και φρέσκα υλικά. Ο ψιλοκομμένος άνηθος σε συνδυασμό με τα πιπέρια, τη δάφνη και το σκόρδο απογειώνουν γευστικά το πιάτο σου ενώ θα πρέπει να ξέρεις ότι το κοκκινόψαρο είναι η ιδανική επιλογή ψαριού για τη συγκεκριμένη πρόταση. Συνδυάσε το μπουρδέτο σου με ένα καλό παγωμένο λευκό κρασί και μην παραλέιψεις να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο
  • 4 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 2 σελινόριζες κομμένες
  • 2 φύλλα δάφνη
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 200 γραμ ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • φρεσκοκομμένος άνηθος (μία χούφτα)
  • αλατοπίπερο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • λίγη πάπρικα
  • λίγο πιπέρι καγιέν

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στρώνουμε τα λαχανικά μας σε στρώσεις καλύπτοντας την επιφάνεια μίας κατσαρόλας.

Βήμα 2

Πρώτα στρώνουμε τις σελινόριζες αμέσως μετά τα κρεμμύδια και τέλος το σκόρδο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε από πάνω το ψάρι μας.

Βήμα 4

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το φαγητό μας, ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Βήμα 5

Τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα και 2 φύλλα δάφνης μαζί με το ανάλογο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα 6

Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή