Μπουρδέτο με σκορπίνα από την Κέρκυρα

2014-03-17
Μπουρδέτο με σκορπίνα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια εξαιρετική παραδοσιακή πρόταση από την κουζίνα της Κέρκυρας για να φτιάξεις μπουρδέτο με σκορπίνα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και εφαρμόζεται με διαφόρων ειδών ψάρια και έχει διάφορες παραλλαγές ανάλογα το χωριό της Κέρκυρας. Κατά προτίμηση ως ποτό χρησιμοποιείται κρασί μαύρο μπρούσκο. Δοκίμασε την, άμα θες κάνε τα πειράματα σου και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σκορπιοί (κατά προτίμηση μαύροι)
  • 300 γραμ. λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι χοντρό
  • 1 μάτσο μαϊντανός
  • μισό κεφάλι σκόρδο
  • δάφνη
  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • πιπέρι κόκκινο αρκετό και μαύρο λίγο
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί άσπρο μπρούσκο αρετσίνωτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού ετοιμάσουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κομμάτια και όταν στραγγίξει καλά το περνάμε από χυμό λεμονιού, ρίχνοντας και λίγο αλάτι χοντρό και το αφήνουμε τουλάχιστον μία ώρα.

Βήμα 2

Τοποθετούμε τα κομμάτια του ψαριού σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, το μαϊντανό και μισό σκόρδο ψιλοκομμένα, από λίγο θυμάρι, δεντρολίβανο και δάφνη, πιπέρι κόκκινο αρκετό και λίγο μαύρο (να είναι αρκετά πιπεράτο) και ένα ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί μπρούσκο αρετσίνωτο και σκεπάζουμε το ψάρι με 3 εκατοστά νερό.

Βήμα 3

Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, αν είναι δυνατό από ξύλα. Το δοκιμάζουμε στο αλάτι, να είναι νόστιμο και από πιπέρι λίγο καούρικο και όταν μείνει με το λάδι, το σερβίρουμε.

Βήμα 4

Το μπουρδέτο με σκορπίνα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή