Μπουρδέτο με ψάρια ανάμεικτα από την Κέρκυρα

2014-03-18
Μπουρδέτο με ανάμεικτα ψάρια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αυτό το φαγητό εμείς οι Κερκυραίοι το λέμε Μπουρδέτο και η συνταγή που ακολουθεί είναι από το χωριό της θείας μου που φτιάχνανε το μπουρδέτο με ψάρια ανάμεικτα γιατί ταίριαζε με ότι ψάρια πιάνανε κάθε περίοδο. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Υλικά

  • ψάρια (σκορπιοί, σμέρνες και πέρκες)
  • μισό κιλό κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
  • ένα κιλό ντομάτες κόκκινες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε καλά τα ψάρια, ξύνοντας τα λέπια και κόβοντας τα πτερύγια, ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι και τ' αφήνουμε μέχρις ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα με αρκετό λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι και μία κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν, ωσότου γίνουν μία καλοδεμένη σάλτσα.

Βήμα 4

Βάζουμε τέλος και τα ψάρια, στρώνοντάς τα με τη σειρά, και τ' αφήνουμε να βράσουν καλά για αρκετή ώρα.

Βήμα 5

Το μπουρδέτο με ψάρια είναι έτοιμο για να το σερβίρεις και να το απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή