Μπουρεκάκια γλυκά με κίτρινη κολοκύθα

2015-06-01
Μπουρεκάκια γλυκά με κίτρινη κολοκύθα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Σου παρουσιάζω μια διαφορετική και πολύ νόστιμη πρόταση για τα μπουρεκάκια γλυκά με κίτρινη κολοκύθα που είναι από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για μπουρεκάκια που σου έχουμε προτείνει στον ιστότοπο μας. Ο βασικός λόγος είναι πως η γέμιση της περιέχει γλυκοκολοκύθα σε συνδυασμό με μέλι, ζάχαρη, δυόσμο και κρεμμύδι. Αφού φτιάξουμε την γέμιση, την τυλίγουμε με την σπιτική ζύμη που έχουμε φτιάξει και αφού τα τηγανίσουμε, στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Πρόκειται για μια καταπληκτική συνταγή την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να επικοινωνήσεις μαζί μου για ότι σχόλιο θέλεις να κάνεις και όποια απορία προκύψει στην πορεία.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 2 κιλά κολοκύθα (ταμπουρά)
  • 5-6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγο δυόσμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 γραμ. λάδι
  • λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • Για τη ζύμη:
  • 2 κιλά αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • μπόλικη κανέλα για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε την εξωτερική φλούδα από την κολοκύθα και την περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.

Βήμα 2

Τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει με μισό ποτήρι νερό και κατόπιν τη βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε μετα 100 γραμ. λάδι.

Βήμα 4

Αφού καβουρδιστεί το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον πολτό του κολοκυθιού, το δυόσμο, τη ζάχαρη, το μέλι, λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 5

Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να περιμένει και ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βήμα 6

Βάζουμε το αλεύρι στη λεκάνη,ανοίγουμε στη μέση μία λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι, λίγο νερό χλιαρό, λίγο αλάτι και παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια ζυμώνουμε με τα χέρια μας ώσπου να γίνει ζύμη που να ανοίγεται φύλλο.

Βήμα 7

Αν χρειαστεί, ρίχνουμε κι άλλο νερό χλιαρό.

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι, κόβουμε μπαλίτσες από τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα λεπτά.

Βήμα 9

Κόβουμε τα φύλλα μακρόστενες λουρίδες.

Βήμα 10

Σε κάθε λουρίδα βάζουμε 3/4 της κουταλιάς γέμιση.

Βήμα 11

Διπλώνουμε πρώτα τις άκρες, για να μη βγεί η γέμιση και ύστερα τυλίγουμε ρολό.

Βήμα 12

Όταν ετοιμάσουμε 5-6 ρολά, βάζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα ρολά και τα σιγοτηγανίζουμε.

Βήμα 13

Ώσπου να τηγανιστούν τα πρώτα, ετοιμάζουμε τα δεύτερα ρολά και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 14

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε μπόλικη άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα.

Βήμα 15

Στο μίγμα αυτό κυλάμε τα ρολά, όσο είναι ακόμα ζεστά, για να κολλήσει η ζάχαρη και τα σερβίρουμε στην πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή