Μπουρεκάκια μελιτζάνας με μπέικον και τυρί φέτα τηγανιτά

2015-06-10
Μπουρεκάκια μελιτζάνας με μπέικον
  • Σερβίρεις : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μία υπέροχη συνταγή για μπουρεκάκια μελιτζάνας με μπείκον και τυρί φέτα τηγανιτά σου παρουσιάζω μέσα από τον ιστότοπό μας που για μένα πρόκειται από τις πιο νόστιμες συνταγές με μπουρεκάκια που θα συναντήσεις. Πρόκειται για μία υπέροχη και γρήγορη πρόταση με πλούσια τη γεύση της μελιτζάνας. Μάλιστα αφαιρώντας το μπέικον τα μπουρεκάκια μας γίνονται απευθείας νηστίσιμα ή το ιδανικό αλμυρό ορεκτικό των χορτοφάγων. Μπορείς επίσης να προσθέσεις τυριά ή και όποιο άλλο υλικό εσύ προτιμάς δημιουργώντας μία πολύ νόστιμη παραλλαγή της δικής μου συνταγής. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις τα μπουρεκάκια και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 2 αυγά
  • 80 γραμ. αλεύρι
  • 80 γραμ. φρυγανιά
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κιλό φέτα βαρελίσια πικάντικη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λεπτές λωρίδες αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι τους και τοποθετούμε αυτές τις λωρίδες σε ένα μεγάλο μπόλ με κρύο νερό να τις σκεπάζει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τις στίβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Βήμα 3

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες μας σε ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Κόβουμε τη φέτα μας μπαστούνια και τυλίγουμε το καθένα με μία λωρίδα μελιτζάνας.

Βήμα 5

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτοντας αλατοπίπερο.

Βήμα 6

Πανάρουμε κάθε μπουρεκάκι πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά και τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.

Βήμα 7

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά από όλες τις πλευρές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή