Μπουρεκάκια μελιτζάνας νηστίσιμα με φύλλο κρούστας στο φούρνο

2015-06-08
Μπουρεκάκια μελιτζάνας νηστίσιμα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Υπέροχα, πανεύκολα μπουρεκάκια μελιτζάνας νηστίσιμα με φύλλο κρούστας στο φούρνο σου παρουσιάζω στην παρακάτω σελίδα που για μένα είναι από τις νοστιμότερες προτάσεις για αλμυρά μπουρεκάκια που σου έχουμε κάνει στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για ένα λαχταριστό και σχετικά ελαφρύ ορεκτικό με έντονο το στοιχείο της μελιτζάνας, ιδανική επιλογή για χορτοφάγους αλλά και μη. Εσύ φυσικά μπορείς να τα εμπλουτίσεις προσθέτοντας στη γέμιση αρωματικά ή ακόμη και το υλικό που επιθυμείς όπως για παράδειγμα τυριά, μπέικον κλπ. προκειμένου να εμπλουτίσεις τη γεύση τους σε περίπτωση που δεν είσαι χορτοφάγος. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ γρήγορο και απλό ορεκτικό ιδιαίτερα νόστιμο που όλη η οικογένεια θα το αγαπήσει, συνεπώς σου προτείνω να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη σου στο χώρο που ακολουθεί κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • φύλλο κρούστας
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τη μελιτζάνα, αφαιρούμε το κοτσάνι της και ψιλοκόβουμε σε κυβάκια.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μελιτζάνα μαζί με το σκόρδο και τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα μας.

Βήμα 4

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.

Βήμα 5

Τοποθετούμε στο κέντρο από ένα διπλό φύλλο κρούστας μία κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε δημιουργώντας ένα μπουρέκι.

Βήμα 6

Ψήνουμε τα μπουρέκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή