Μπουρεκάκια με αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη

2015-05-30
Μπουρεκάκια με αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 10:000 h

Τα μπουρεκάκια με αμύγδαλα και άχνη ζάχαρη είναι μια από τις πιο γευστικές συνταγές για μπουρεκάκια που σου έχουμε παρουσιάσει. Είναι μια καταπληκτική πρόταση που βασίζεται στον πολτό αμυγδάλου που κάνουμε στην αρχή και που τον συνδυάζουμε και με διάφορα άλλα υλικά, στη συνέχεια τα πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη για να σκεπάσει το μίγμα μας. Προσωπικά η συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου και στην παραθέτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη σου και τα σχόλια σου στον χώρο που έχουμε προβλέψει παρακάτω στην σελίδα αυτή στο τέλος της περιγραφής των βημάτων της συνταγής.

Υλικά

  • μισό κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα
  • 1 κιλό άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας κοφτό δροσάγκαθο (στην Αθήνα είναι γνωστό ως Γκόμ ντε ντραγκάτ)
  • μισό ποτήρι γκιούλς (ροδόσταγμα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε τα αμύγδαλα στην ψιλή μηχανή του πουρέ και τα ανακατεύουμε σε λεκάνη με το δροσάγκαθο (που το είχαμε από το βράδυ βαλμένο στο ποτήρι με τη γκιούλς, ώστε το πρωί να έχει γίνει ένας πολτός) και ένα πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε τα υλικά καλά, να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα.

Βήμα 3

Παίρνουμε από τη ζύμη μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε σχήμα σβώλου, συνεχίζουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 4

Στρώνουμε στο τραπέζι μουσαμά και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη κάνοντας στο κέντρο της μία μικρή λακούβα μέσα στην οποία ρίχνουμε λίγο δροσάγκαθο, ώστε η ζάχαρη να νοτίσει και να ζυμωθεί για να μην κολλάει στα χέρια.

Βήμα 5

Παίρνουμε λίγη ζάχαρη και την απλώνουμε πάνω στην παλάμη μας.

Βήμα 6

Βάζουμε πάνω από τη ζάχαρη ένα σβωλάκι από τη ζύμη αμυγδάλου και πάνω από αυτό λίγη ακόμα από τη ζάχαρη.

Βήμα 7

Πιέζουμε ελαφρά, στα χέρια μας, όλο αυτό το κράμα, ώστε η ζάχαρη να καλύψει εντελώς το σβωλάκι με τα αμύγδαλα.

Βήμα 8

Συνεχίζουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν η ζύμη και η ζάχαρη.

Βήμα 9

Πλάθουμε τα μπουρέκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε (τρίγωνα, στρογγυλά κλπ), τα βάζουμε σε σκεύος με μπόλικη άχνη ζάχαρη (από κάτω και από πάνω, να τυλιχτούν καλά στην άχνη) τ' αφήνουμε να στεγνώσουν (δεν ψήνονται στο φούρνο) και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή