Μπουρεκάκια με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο σε φύλλο κρούστας

2015-02-27
μπουρεκακια με ζαμπον και τυρι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 20-30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μπουρεκάκια με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο σε φύλλο κρούστας, ένα ωραίο ορεκτικό που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και απλά. Προσθέστε στη γέμιση λαχανικά ή αλλαντικά της επιλογής σας για να φτιάξετε μικρές παραλλαγές αλλά και τα τυριά που προτιμάτε. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500γρ. φύλλα κρούστας
  • 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2,5 κούπες γάλα
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε το γάλα που έχουμε ζεστάνει

Βήμα 3

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν και πιπέρι

Βήμα 4

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε στα τέσσερα

Βήμα 6

Τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε στις άκρες λίγη γέμιση (που έχει κρυώσει)

Βήμα 7

Τυλίγουμε τα φύλλα σε μπουρεκάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί

Βήμα 8

Χτυπάμε τον κρόκο και αλείφουμε τα μπουρεκάκια

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 10

Τα μπουρεκάκια με ζαμπόν και τυρί στο φούρνο σε φύλλο κρούστας είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί έχετε στο ψυγείο σας, αρκεί να λιώνει!
  • Προσθέστε και μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως μαϊντανό
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή