Μπουρεκάκια με κιμά και πράσο στο φούρνο (της Αργυρώς)

2015-03-01
Μπουρεκακια με κιμα αργυρω
  • Σερβίρεις : 32
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή, τα μπουρεκάκια με κιμά και πράσο στο φούρνο (της Αργυρώς) είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για όλη την οικογένεια! Η συνταγή βγάζει αρκετά κομμάτια οπότε είναι ιδανική για μεγάλα τραπέζια ή για ένα εορταστικό μπουφέ. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά

Βήμα 2

Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πράσο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και τα μυρωδικά

Βήμα 7

Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα και τα λαδώνουμε

Βήμα 8

Κατά μήκος των φύλλων βάζουμε λίγη γέμιση και τα τυλίγουμε

Βήμα 9

Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 10

Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Βήμα 11

Τα μπουρεκάκια με κιμά και πράσο στο φούρνο (της Αργυρώς) είναι έτοιμα

 

Tips

  • Αν θέλετε να τα ετοιμάσετε πιο γρήγορα μπορείτε αντί να τα βάλετε στο φούρνο, να τα τηγανίσετε
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή