Μπουρεκάκια με τυρί φέτα και μέλι τηγανιτά (της Βέφας)

2015-02-23
μπουρεκάκια με φέτα και μέλι
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε μπουρεκάκια με τυρί φέτα και μέλι τηγανιτά (της Βέφας), ένα δημοφιλές ορεκτικό που αρέσει σε όλους. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά σχήματα με τη ζύμη, είτε φλογέρες είτε φάκελο και περισσότερη ποικιλία. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • Μέλι
  • Μισό κιλό φέτα
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι

Διαδικασία

Βήμα 1

Θρυμματίζουμε σε ένα μπολ τη φέτα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε πιπέρι

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον δυόσμο και αναμειγνύουμε με τη φέτα

Βήμα 3

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και ανά δύο τα κόβουμε σε 3 λωρίδες

Βήμα 4

Σε κάθε λωρίδα βάζουμε μια κουταλιά τυρί και την τυλίγουμε σε μπουρεκάκια ή ρολό

Βήμα 5

Κλείνουμε τις άκρες καλά για να μην βγει η γέμιση

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο μέχρι να κάψει σε ένα τηγάνι

Βήμα 7

Τηγανίζουμε για περίπου 4-5 λεπτά το κάθε ρολό και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 8

Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Βήμα 9

Τα μπουρεκάκια με φέτα και μέλι είναι έτοιμα

 

Tips

  • Ο δυόσμος είναι προαιρετικός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μυρωδικό θέλετε ή και κανένα!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή