Μπούτι γαλοπούλας γιουβέτσι κοκκινιστό ψητό στο φούρνο

2014-12-29
mpouti-galopoulas-giouvetsi
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια νόστιμη συνταγή σαν εναλλακτική πρόταση για να φτιάξετε μπούτι γαλοπούλας γιουβέτσι κοκκινιστό ψητό στο φούρνο. Αντικαθιστώντας το μοσχάρι με γαλοπούλα έχουμε αυτόματα ένα πιο χριστουγεννιάτικο πιάτο. Η κανέλα με την ξυλώδη μυρωδιά της και το πετιμέζι που δίνει την γλύκα στο φαγητό θα δώσουν άλλη διάσταση στο κλασικό κυριακάτικο πιάτο. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 2 μπούτια γαλοπούλας
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κούπα χυμό ντομάτα
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 κουτ.σ. πετιμέζι
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε σε καυτό λάδι ελαφρά την γαλοπούλα για 5 λεπτά

Βήμα 3

Βάζουμε την γαλοπούλα σε ενα πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Ρίχνουμε τον ζωμό και την ντομάτα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε το υγρό

Βήμα 5

Προσθέτουμε ακόμα το σκόρδο, το μπαχάρι και την κανέλα και ψήνουμε στον φούρνο για 50-60 λεπτά

Βήμα 6

20 λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί

Βήμα 7

Το μπούτι γαλοπούλας γιουβέτσι κοκκινιστό ψητό στο φούρνο είναι έτοιμο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή