Μπούτι γαλοπούλας με δαμάσκηνα και πορτοκάλι σε μαρινάδα

2014-12-27
mpouti-galopoulas-me-damaskina
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια εορταστική συνταγή για να φτιάξετε μπούτι γαλοπούλας με δαμάσκηνα και πορτοκάλι σε μαρινάδα. Αυτή η συνταγή είναι η λύση για όσους δεν θέλουν να μαγειρέψουν ολόκληρη την γαλοπούλα και να έχουν ωστόσο ενα διαφορετικό και πιο γιορτινό πιάτο. Τα σάκχαρα του χυμού και των δαμάσκηνων δημιουργούν στην γαλοπούλα μια ωραία καραμελένια κρούστα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά

  • 2 μπούτια γαλοπούλας
  • 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 24 δαμάσκηνα κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα μπούτια γαλοπούλας με τον χυμό και τις δυο σκελίδες σκόρδο και αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά

Βήμα 3

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και και προσθέτουμε την γαλοπούλα αφού πρώτα στραγγίξουμε τον χυμό

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρέας και απο τις δύο μεριές και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Βάζουμε την γαλοπούλα με τα κρεμμύδια, τα δαμάσκηνα, τον χυμό με τα σκόρδα, την δάφνη,το θυμάρι και τον ζωμό σε ενα πυρέξ

Βήμα 6

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά περίπου

Βήμα 7

Το μπούτι γαλοπούλας με δαμάσκηνα και πορτοκάλι σε μαρινάδα είναι έτοιμο

 

Tips

Αντικαταστήστε τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό δαμάσκηνο

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή