Μπραντάδα παραδοσιακή με σκορδαλιά

2014-03-02
Μπραντάδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για να φτιάξεις μπραντάδα με μπακαλιάρο, πελτέ ντομάτας και σκορδαλιά θα βρεις παρακάτω. Ιδανική για τις μέρες της νηστείας την σαρακοστή, αυτή η συνταγή είναι παραδοσιακή και πολύ γευστική.

Υλικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρος
  • 1 πιάτο βαθύ σκορδαλιά
  • 2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
  • λάδι
  • αλάτι
  • ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Από το βράδυ κόβουμε και βάζουμε το μπακαλιάρο σε νερό να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Την άλλη μέρα τον καθαρίζουμε, τον πλένουμε καλά, τον βάζουμε να στραγγίσει και τον τηγανίζουμε.

Βήμα 3

Έχουμε τη σκορδαλιά έτοιμη (πιο αραιή από τη συνηθισμένη, με περισσότερο ξύδι και σκόρδο).

Βήμα 4

Βάζουμε στο τηγάνι 2 1/2 κουταλιές σούπας λάδι και αφού κάψει, ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο, μία πρέζα αλάτι και ένα κουταλάκι ζάχαρη.

Βήμα 5

Αφού βράσει η σάλτσα, επί 10 λεπτά, την αραιώνουμε σιγά - σιγά με τη σκορδαλιά και όταν γίνει σαν κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Βάζουμε σε πυρέξ τον τηγανισμένο μπακαλιάρο και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα - σκορδαλιά.

Βήμα 7

Τοποθετούμε το πυρέξ σε σιγανή φωτιά, για 5 λεπτά και η μπραντάδα είναι έτοιμη.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή