Μπριάμ με μπεσαμέλ

2014-04-30
Μπριαμ με μπεσαμελ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια ξεχωριστή συνταγή για μπριάμ με μπεσαμέλ που είναι πολύ χορταστική και νόστιμη!

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πατάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1-2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
  • ελαιόλαδο
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • 3/4 κούπας τριμμένο τυρί
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά (μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο αν δεν θέλουμε πολύ βαρύ το φαγητό μας)

Βήμα 4

Τοποθετούμε σε ταψί και εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ

Βήμα 5

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο

Βήμα 6

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς

Βήμα 7

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο

Βήμα 8

Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τριμμένο τυρί

Βήμα 9

Στο τέλος προσθέτουμε τα αυγά

Βήμα 10

Περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 12

Το μπριάμ με μπεσαμέλ είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γλυκοπατάτα, ταιριάζει πολύ!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή