Μπριάμ με φέτα στο φούρνο

2014-04-27
μπριαμ με φετα στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο τουρλού ή μπριάμ με φέτα στο φούρνο. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 3 καρότα κομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε λωρίδες
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το ξερό κρεμμύδι

Βήμα 3

Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε τα λαχανικά μας σε στρώσεις

Βήμα 6

Τα αλατίζουμε και ενδιάμεσα ρίχνουμε φέτα

Βήμα 7

Από πάνω ρίχνουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με 1-2 κούπες νερό για 40 λεπτά περίπου

Βήμα 9

Το μπριάμ με φέτα στο φούρνο είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις φρυγανιά και πάπρικα για να κάνεις μια ωραία κρούστα από πάνω
  • Αν σου αρέσουν πρόσθεσε και μελιτζάνες αλλά ψήστε ή τηγάνισε πριν για να είναι πιο μαλακές
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή