Μπριζόλες λαιμού χοιρινές στο τηγάνι

2015-11-05
mprizola-laimou-sto-thgani
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Αγαπητές μου φίλες, καλησπέρα. Για σήμερα σας έχω ένα κλασσικά αγαπημένο φαγητό, αδιαμφισβήτητα γευστικό και λατρεμένο από όλους. Μιλάω φυσικά για τις μπριζόλες. Εγώ επέλεξα τις χοιρινές μπριζόλες λαιμού, ένα πολύ γευστικό μέρος του ζώου, το οποίο μας δίνει εξαιρετικές μπριζόλες. Επίσης, επέλεξα και ένα διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος, αυτόν στο τηγάνι. Το τηγάνι ΄δημιουργεί μια εξαιρετική ομοιομορφία στο ψήσιμο της μπριζόλας, την βοηθάει να ρουφήξει όλα τα υγρά της, δίνοντας ένα τρομερό αποτέλεσμα. Πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα απλό μεσημεριανό έως ένα όμορφο εορταστικό πιάτο. Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι στο σπίτι το ζητάνε. Να η ευκαιρία να τους ικανοποιήσετε. Συνοδέψτε με μια φρέσκια χωριάτικη σαλάτα, και είστε έτοιμες. Καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ελαιόλαδο
  • κρασί λευκό ξηρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγανι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα ζουμιά του.

Βήμα 2

Μόλις μαραθεί το σκόρδο το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε να ψηθούν

Βήμα 3

Τέλος 10 λεπτά πριν τις βγάλουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα και μόλις η σάλτσα δέσει και είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίσουμε με γαρνιτούρα τις αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή