Μπριζόλες με μανιτάρια αλα κρεμ και μουστάρδα στο φούρνο

2015-11-16
mprizoles-me-manitaria-ala-krem-fournou
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Καλησπέρα σας. Αποφάσισα για τις αγαπητές φίλες μου, να προτείνω τις χοιρινές μπριζόλες που είναι ένα πολύ-αγαπημένο φαγητό με διαχρονική αξία, κληρονομιά όλων μας από τις γιαγιάδες μας. Σήμερα λοιπόν, θα φτιάξουμε μπριζόλες αλα κρεμ, με μανιτάρια στο φούρνο. Όπως ακούτε, έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό συνδυασμό, το τέλειο ταίριασμα της κρέμας γάλακτος, αν θέλετε βάζετε και γάλα, με τα μανιτάρια. Εδώ, ζητάμε το φαγητό μας να είναι λίγο πιο βαρύ, ωστόσο για εσάς που δεν το θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα και κρέμα γάλακτος με λιγότερα ή καθόλου λιπαρά. Έχουμε μπροστά μας μια γευστική επιτυχία, πριν καν καλά καλά την φτιάξετε. Γεύσεις αγαπημένες από όλους, που δεν θα περάσουν απαρατήρητες ως ένα συνηθισμένο πιάτο. Η κατάλληλη σαλάτα, σε συνδυασμό με ένα καλό κρασί, θα σας ανταμείψει. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλικομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή κετεψυγμένα, κομμένα σε φέτες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. φυτίνι
  • 1½ μουστάρδα
  • ¼ κ. γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις μπριζόλες με 2 ποτήρια νερό, τις αφήνουμε για 5 λεπτά πε'ριπου να βράσουν και τις ξαφρίζουμε. Μόλις τις ξαφρίζουμε ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το λάδι, τη φυτίνη, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τις αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό.

Βήμα 2

Μόλις οι μπριζόλες αρχίζουν και παίρνουν χρώμα τις βγάζουμε μόνο αυτές σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στη συνέχεια στο μίγμα στο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, τα αφήνουμε να βράσουν και όταν μείνει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το κατεβάζουμε από το τη φωτιά.

Βήμα 4

Μόλις κρυώσει λίγο το τηγάνι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, το ξαναβάζουμε στη φωτιά και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βάσει και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Τέλος σερβίρουμε τις μπριζόλες στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, τα μανιτάρια και τη γαρνιτούρα που θέλουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή