Μπριζόλες μοσχαρίσιες κοκκινιστές

2015-09-21
Μπριζόλες μοσχαρίσιες κοκκινιστές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια ιδιαίτερη συνταγή για μπριζόλες μοσχαρίσιες που τις κάνω κοκκινιστές και σερβίρω με πατάτες. Την καταβροχθίζουν τα παιδιά μου γιατί την λατρεύουν και είναι μια πρόταση που σηκώνει διάφορες παραλλαγές. Αρχικά για να την φτιάξουμε, ετοιμάζουμε όλα τα υλικά όπως περιγράφονται παρακάτω στην συνταγή και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λάδι. Ρίχνουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω στις μπριζόλες το μίγμα σκόρδου, μαϊντανού και ντομάτας και βάζουμε νερό αφήνοντας τες να βράσουν. Αν θέλεις προαιρετικά στο τέλος ρίχνεις τυρί και ρίγανη πάνω στις μπριζόλες και αφήνεις να λιώσει το τυρί μέχρι να ετοιμαστούν. Σερβίρεις με πατάτες και σαλάτα και απολαμβάνεις ένα εξαίσιο και διαφορετικό δείπνο.

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες ή χοιρινές
  • Ντομάτες
  • Κρεμμύδια
  • Λίγο σκόρδο
  • Ρίγανη
  • Μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Κασέρι
  • Αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τους σπόρους και τις φλούδες από τις ντομάτες και τις κόβουμε μικρά - μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις γυρίζουμε μία δύο φορές ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα μία στρώση από το μίγμα μαϊντανός - σκόρδα ντομάτα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό.

Βήμα 7

Δέκα λεπτά, πριν τις κατεβάσουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε κάθε μπριζόλα με λίγη ρίγανη και αρκετό τυρί τριμμένο, ώστε να σκεπάσει όλη την επιφάνεια της μπριζόλας.

Βήμα 8

Σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με τηγανητές πατάτες ή ρύζι άσπρο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή