Μπριζόλες μοσχαρίσιες στα κάρβουνα

2014-06-14
Μπριζόλες μοσχαρίσιες στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Παρακάτω θα βρεις μια νόστιμη εναλλακτική για να φτιάξεις τις μπριζόλες μοσχαρίσιες στα κάρβουνα όπως τις έφτιαχναν παραδοσιακά στην Λαμία και περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή είναι απλούστατη και ιδανική για κάποιο μπάρμπεκιου. Συνοδεύεται με σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή και ζυμαρικά και ρύζι. Καλή σας απόλαυση.

Υλικά

  • 5 μπριζόλες μοσχαρίσιες ή από φιλέτο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • φρέσκο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τα κόκαλα και τα ξύγκια αν υπάρχουν. Τις χτυπάμε με ένα μπαλτά λίγο να ανοίξουν και να πλατύνουν. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε και από τις δύο μεριές με λίγο φρέσκο βούτυρο.

Βήμα 2

Τις βάζουμε στη σχάρα, στην αρχή σε δυνατή φωτιά ώστε να αρπάξουν λίγο απ΄ έξω, ελαττώνουμε μετά τη φωτιά και τις αφήνουμε να ψηθούν (αν τις βάλουμε σε φούρνο).

Βήμα 3

Αν τις ψήσουμε στα κάρβουνα (για να γίνουν πιο νόστιμες), τις πασπαλίζουμε στη διάρκεια του ψησίματος με λίγη ρίγανη, τις ραντίζουμε με λεμόνι και τις αλείφουμε με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο, αφού πριν τις τρυπήσουμε με πιρούνι ώστε το άρωμα της ρίγανης, ο χυμός του λεμονιού και η νοστιμιά του φρέσκου βούτυρου να διαποτιστούν στο εσωτερικό της μπριζόλας.

Βήμα 4

Η διάρκεια του ψησίματος από την κάθε πλευρά διαρκεί 5 - 6 λεπτά.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα στη μέση και τις γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Βήμα 6

Αν θέλουμε, πάνω στις μπριζόλες βάζουμε από ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο ανακατεμένο με λίγο μαϊντανό και λεμόνι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή