Μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα

2014-09-14
μπρουσκετα με αντζουγια
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξεις μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα, ένα τέλειο ορεκτικό που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και πολύ γρήγορα. Η συνταγή σεν περιλαμβάνει πολλά υλικά, είναι όμως πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό το αποτέλεσμα και θα θέλεις να το φτιάχνεις συνέχεια. Σέρβιρε σε ένα τραπέζι σαν μεζέ ή ορεκτικό!

Υλικά

  • 10 ντοματίνια
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο και δύο κουταλιές
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 μπαγκέτα
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 1 κονσέρβα αντζούγιες
  • 4 κουτ.σούπας κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση ή και σε πιο μικρά κομμάτια

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Ψήνουμε τα ντοματίνια για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά)

Βήμα 4

Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 6

Τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να φρυγανιστούν

Βήμα 7

Βάζουμε πάνω στο ψωμί το τυρί, τις ντομάτες, μείγμα από τον μαϊντανό και τις αντζούγιες

Βήμα 8

Η μπρουσκέτα με αντζούγια και κόκκινη σάλτσα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Η σάλτσα με το σκόρδο διατηρείται για μια εβδομάδα στο ψυγείο, αν σου μείνει μπορείς να την ξαναχρησιμοποιήσεις!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή