Μπρουσκέτες Ιταλικές με ντομάτα και σκόρδο

2014-11-27
575x262
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ γευστική συνταγή για μπρουσκέτες Ιταλικές με ντομάτα και σκόρδο που θα σας λύσουν τα χέρια οταν παραστεί ανάγκη να φτιάξετε ενα γρήγορο δείπνο. Πολύ σύνηθες έδεσμα στην Ιταλία που συνοδεύει ιδανικά και την γκράπα, το αντίστοιχο ιταλικό τσίπουρο. Είναι ουσιαστικά ένα ανοιχτό σάντουιτς του οποίου η βάση είναι φρυγανισμένο ψωμί με την γαρνιτούρα να ποικίλει. Δοκιμάστε σίγουρα αυτήν την πολύ εύκολη και νόστιμη μπρουσκέτα.

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί 1 εκ.
  • 2 μικρές ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και τον βασιλικό

Βήμα 2

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι

Βήμα 3

Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ για 4 λεπτά απο κάθε πλευρά

Βήμα 4

Σερβίρουμε το μίγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού

Βήμα 5

Οι μπρουσκέτες Ιταλικές με ντομάτα και σκόρδο είναι έτοιμες

 

Tips

Χρησιμοποιείστε θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη εναλλακτικά

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • takis

    Το βρήκαμε με την κοπέλα μου χθες και το φτιάξαμε με χωμί κρις κρις τόστιμο που είχα στο σπίτι για την παρέα που ήρθε το βράδυ! Τελειο!