Μυδοπίλαφο κοκκινιστό

2014-11-05
μυδοπιλαφο κοκκινιστο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ ξεχωριστή συνταγή για να μαγειρέψεις μυδοπίλαφο κοκκινιστό, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά ενώ γίνεται πολύ εύκολα και πάντα με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ιδανικό πιάτο για πιο επίσημα τραπέζια αλλά και ρομαντικά δείπνα!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κούπα ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κούπες ρύζι
  • Λίγες κλωστές σαφράν
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα μύδια και πετάμε όσα είναι ανοιχτά ή δεν κλείνουν όταν είναι κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 3

Σοτάρουμε το σκόρδο και τον μαιντανό

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια

Βήμα 6

Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά

Βήμα 7

Μεταφέρουμε τα μύδια σε ένα μπολ και πετάμε όσα δεν άνοιξαν

Βήμα 8

Κρατάμε τη σάρκα τους και μερικά κελύφη για γαρνίρισμα

Βήμα 9

Πετάμε το σκόρδο από τη σάλτσα και τη διατηρούμε ζεστή

Βήμα 10

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 11

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 12

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το σαφράν

Βήμα 13

Ρίχνουμε σιγά0σιγά τον ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι

Βήμα 14

Προσθέτουμε τα μύδια και σερβίρουμε

Βήμα 15

Το μυδοπίλαφο κοκκινιστό είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή