Μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης

2014-11-03
μυδοπιλαφο με κροκο κοζανης
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να ετοιμάσεις μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορείς να μαγειρέψεις πολύ εύκολα. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό και βραδινό, για το επίσημο ή το οικογενειακό τραπέζι. Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά ενώ μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά της επιλογής σου!

Υλικά

  • Μισό κιλό μύδια
  • 3/4 κούπας ρύζι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 600 ml νερό
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 4

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και μισή κούπα νερό

Βήμα 6

Όταν απορροφηθεί επαναλαμβάνουμε ρίχνοντας νερό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 15 λεπτά)

Βήμα 7

Ρίχνουμε το κρασί και τα μύδια που έχουμε πλύνει καλά

Βήμα 8

Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια

Βήμα 9

Πετάμε όσα δεν ανοίξουν και σβήνουμε το μάτι

Βήμα 10

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 11

Το μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης είναι έτοιμο

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή