Μυδοπίλαφο με λαχανικά

2014-10-30
μυδοπιλαφο με λαχανικα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις μυδοπίλαφο με λαχανικά, ένα εντυπωσιακό πιάτο για ένα επίσημο τραπέζι αλλά και για το μεσημεριανό ή βραδινό της οικογένειας. Γίνεται πολύ εύκολα και χωρίς πολύ κόπο ενώ το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμός ψαριού ή από τα μύδια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κλ.σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι
  • 250 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • Λίγο σαφράν
  • 1 κούπα έτοιμο αρακά
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα μύδια και τα βράζουμε με νερό για 4 λεπτά

Βήμα 2

Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε μπολ

Βήμα 3

Τα ανοίγουμε καλά και κρατάμε την σάρκα τους

Βήμα 4

Σουρώνουμε με μια σίτα το ζουμί των μυδιών και κρατάμε περίπου 4-5 κούπες

Βήμα 5

Κρατάμε το ζουμί ζεστό μαζί με ζωμό ψαριού αν χρειαστεί νε συμπληρώσουμε και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 7

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ

Βήμα 8

Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο

Βήμα 9

Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί

Βήμα 10

Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε σαφράν και τις ντομάτες

Βήμα 11

Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε μισή κούπα ζωμό

Βήμα 12

Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι

Βήμα 13

Προσθέτουμε τα μύδια και τον αρακά

Βήμα 14

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 15

Το μυδοπίλαφο με λαχανικά είναι έτοιμο

 

Tips

  • Μπορείς να φυλάξεις μερικά κελύφη για γαρνίρισμα
  • Πρόσθεσε και άλλα λαχανικά της επιλογής σου

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments