Μυδοπίλαφο με ολόκληρα μύδια

2014-06-17
Μυδοπιλαφο με ολοκληρα μυδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Ένα συγκλονιστικό μυδοπίλαφο με ολόκληρα μύδια που μπορεί να σας παιδέψει λίγο στην προετοιμασία αλλά αξίζει τον κόπο! Δοκιμάστε αυτή την τέλεια συνταγή!

Υλικά

  • 1 & 1/2 κιλό ολόκληρα φρέσκα μύδια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 3 φλιτζ. νερό
  • Λίγη πάπρικα
  • 2 φλιτζ. ντοματοχυμός
  • Λίγο κόλιανδρο
  • 1 & 1/2 φλιτζ. ρύζι
  • Μισό φλιτζ. σταφίδες
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά το κέλυφος από τα μύδια για να φύγουν τα χώματα

Βήμα 2

Τραβάμε το μαλλάκι τους και τα καθαρίζουμε καλά

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα μύδια, τον κόλιανδρο κι την πάπρικα

Βήμα 6

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 7

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει

Βήμα 8

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 9

Προσθέτουμε ζεστό νερό, τον ντοματοχυμό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 10

Ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε

Βήμα 12

Το μυδοπίλαφο με ολόκληρα μύδια είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή