Μυδοπίλαφο με ούζο και κρασί

2014-06-16
Μυδοπιλαφο με ουζο και κρασι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια εύκολη συνταγή για νόστιμο μυδοπίλαφο με ούζο και κρασί που θα φτιάξετε εύκολα και θα εντυπωσιάσετε σίγουρα!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • Μισό φλιτζ. ούζο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλιτζ. ρύζι
  • 1 φλιτζ. ντοματοχυμός ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο δυόσμο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και το ούζο

Βήμα 2

Σιγοβράζουμε τα μύδια για λίγα λεπτά και τα σουρώνουμε (κρατάμε μισό φλιτζάνι από το ζουμί)

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Ρίχνουμε το ζουμί και συμπληρώνουμε με νερό

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να μαγειρευτεί

Βήμα 8

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και όταν απορροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε και το κουκουνάρι

Βήμα 9

Το μυδοπίλαφο με ούζο και κρασί είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή