Μυδοπίλαφο με ούζο και μουστάρδα

2014-06-12
Μυδοπιλαφο με ουζο και μουσταρδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια τέλεια συνταγή για μυδοπίλαφο με ούζο και μουστάρδα, εύκολη και πολύ απολαυστική! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψίχα ή διπλή ποσότητα ολόκληρα μύδια.

Υλικά

  • Μισό κιλό μύδια ψίχα
  • 250 γρ. ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες
  • 1 κρασοπότηρι λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί

Βήμα 5

Διαλύουμε τον κύβο σε 3 κούπες νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι

Βήμα 6

Προσθέτουμε το ούζο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι

Βήμα 8

Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμόνι και σερβίρουμε

Βήμα 9

Το μυδοπίλαφο με ούζο και μουστάρδα είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή