Μυδοπίλαφο με ούζο και φινόκιο

2014-06-14
Μυδοπιλαφο με ουζο και φινοκιο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαίσια γκουρμέ συνταγή για μυδοπίλαφο με ούζο και φινόκιο, ιδανικό πιάτο για ένα εορταστικό δείπνο που θα εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 1 συσκευασία μύδια (500 γρ. ψίχα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομένο
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 5 φλιτζ.νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 2

Σοτάρουμε τα μύδια και τα σβήνουμε με το ούζο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν

Βήμα 4

Συμπληρώνουμε με νερό, τον κύβο λαχανικών, άνηθο και σιγοβράζουμε

Βήμα 5

Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά

Βήμα 6

Το μυδοπίλαφο με ούζο και φινόκιο είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή