Μυδοπίλαφο με πλιγούρι

2014-06-10
Μυδοπιλαφο με πλιγουρι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια εξαιρετική συνταγή για μυδοπίλαφο με πλιγούρι. Γίνεται εύκολα και είναι πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 & 1/2 κιλό μύδια
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 3 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • Λίγο άνηθο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα μύδια σε νερό τρίβοντας καλά το κέλυφος και βγάζοντας την τριχούλα τους

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε νερό να βράζει σε μια σκεπασμένη κατσαρόλα για 3 λεπτά

Βήμα 3

Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Σουρώνουμε τα μύδια και κρατάμε το ζουμί αφού το σουρώσουμε κι αυτό

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 7

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 8

Διαλύουμε τον πελτέ στο ζουμί από τα μύδια (περίπου 4 κούπες)

Βήμα 9

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο

Βήμα 10

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το πλιγούρι και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά

Βήμα 11

Ρίχνουμε τα μύδια και αφήνουμε για ακόμα 5 λεπτά

Βήμα 12

Το μυδοπίλαφο με πλιγούρι είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή