Μυδοπίλαφο με τσίπουρο

2014-06-18
Μυδοπιλαφο με τσιπουρο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια εξαιρετική συνταγή για μυδοπίλαφο με τσίπουρο, ένα καλοκαιρινό πιάτο που είναι πολύ νόστιμο και αρέσει σε όλους!

Υλικά

  • 1 συσκευασία μύδια κατεψυγμένα χωρίς κέλυφος (ή 1 κιλό φρέσκα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κρασοπότηρο τσίπουρο
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο κουκουνάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το ένα κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μύδια

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 4

Σβήνουμε με τσίπουρο και αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 5

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 7

Τσιγαρίζουμε το άλλο κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι

Βήμα 8

Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κουκουνάρι

Βήμα 10

Αναμειγνύουμε το ρύζι με τα μύδια και σερβίρουμε

Βήμα 11

Το μυδοπίλαφο με τσίπουρο είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσει φρέσκα μύδια καθάρισέ τα καλά και ζεμάτισέ τα. Πέτα όσα δεν ανοίξουν!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή