Μυδοπίλαφο στο πήλινο

2014-06-11
μυδοπιλαφο στο πηλινο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή για μυδοπίλαφο στο πήλινο, για ένα μυρωδάτο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι αλλα και επίσημα καλέσματα.

Υλικά

  • Μισό κιλό μύδια (ψίχα κατεψυγμένη)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κίτρινη/πορτοκαλί πιπεριά χοντροκομμένη
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ.ρύζι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα μύδια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε με 6 κούπες νερό και λίγο αλάτι

Βήμα 8

Το μεταφέρουμε στο πήλινο και ρίχνουμε και το ρύζι

Βήμα 9

Σιγοψήνουμε μέχρι να μείνει λίγο νερό και προσθέτουμε τα μύδια και τον μαϊντανό

Βήμα 10

Το μυδοπίλαφο στο πήλινο είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή