Μυδοπίλαφο τούρκικο

2014-06-19
Μυδοπιλαφο τουρκικο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια εξαιρετική συνταγή για μυδοπίλαφο τούρκικο με πλιγούρι που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα! Είναι ιδανικό για επίσημα τραπέζια και για της ημέρες που νηστεύετε.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 1 συσκευασία μύδια καθαρισμένα
  • 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. πλιγούρι
  • 2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
  • Μισό φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βάζουμε σε νερό

Βήμα 2

Τα ζεματάμε και όσα επιπλέον και δεν ανοίξουν τα πετάμε

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το πλιγούρι πλυμένο

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα μύδια με κέλυφος, αλάτι και μπούκοβο

Βήμα 6

Βράζουμε με λίγο νερό για 15 λεπτά

Βήμα 7

Ρίχνουμε τα μύδια από τη συσκευασία και σιγοβράζουμε

Βήμα 8

Όταν απορροφηθούν τα υγρά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού

Βήμα 9

Το μυδοπίλαφο τούρκικο είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή