Μυζηθροπιτάκια γλυκά στο φούρνο με γλυκιά μυζήθρα (του Παρλιάρου)

2015-04-08
Μυζηθροπιτάκια γλυκά στο φούρνο με γλυκιά μυζήθρα (του Παρλιάρου)
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια συνταγή υπερπαραγωγή με διάφορα υλικά για να φτιάξεις χωριάτικη και εκπληκτική μυζηθροπιτάκια γλυκά στο φούρνο με γλυκιά μυζήθρα (του Παρλιάρου) θα βρεις παρακάτω. Είναι από τις πιο νόστιμες και πιο διαφορετικές συνταγές για μυζηθροπιτάκια που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζύμη και στην γέμιση προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και βανίλια που όταν αναμυγνείονται με τα κλασικά υλικά της μυζηθρόπιτας, δίνουν ένα συγκλονιστικό γευστικό αποτέλεσμα. Σου αναφέρω πως είναι αρκετά βαριά η συνταγή άρα δεν είναι για χόρταση αλλά μπορείς να την σερβίρεις πριν ή αμέσως μετά από ένα δείπνο ή γεύμα που θα κάνεις στους καλεσμένους σου. Σε κάθε περίπτωση αν δοκιμάσεις την συνταγή θα ήθελα πολύ τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου που μπορείς να μου τις στείλεις στην περιοχή που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 600 γραμ. μυζήθρα
  • 125 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 225 γραμ. ζάχαρη
  • βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • ελάχιστο αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • Για τη ζύμη:
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • μισό ποτήρι νερό
  • 5 γραμ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης, χωρίς να τα ζυμώσουμε, πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 2

Λιώνουμε το τυρί με το πιρούνι και το χτυπάμε μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 3

Όταν γίνει το μίγμα λείο, προσθέτουμε τα ολόκληρα αυγά, ένα-ένα, τους κρόκους, τη ζάχαρη (αφού την ανακατέψουμε με μία κουταλιά της σούπας βανίλια ή ξύσμα λεμονιού) και το αλάτι.

Βήμα 4

Αλείφουμε φόρμα για τάρτες (διαμέτρου 26 εκ.) με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Βήμα 5

Απλώνουμε από πάνω τη ζύμη (που την ανοίξαμε σε φύλλο πάχους 4 χιλ.) τσιμπάμε το φύλλο με πιρούνι και στρώνουμε από πάνω το μίγμα της μυζήθρας.

Βήμα 6

Ψήνουμε την πίτα σε δυνατό φούρνο (220 βαθμούς).

Βήμα 7

Ύστερα από 20 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε 25 λεπτά ακόμη, αφού τρυπήσουμε την επιφάνεια για να μη φουσκώσει κι άλλο η πίτα.

Βήμα 8

Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή