Μυζηθροπιτάκια Κρητικά τηγανιού με μέλι κολασμένα

2015-04-12
Μυζηθροπιτάκια Κρητικά τηγανιού με μέλι κολασμένα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ απλή και εξαιρετική πρόταση για να μαγειρέψεις τα μυζηθροπιτάκια Κρητικά τηγανιού με μέλι κολασμένα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι μια από τις κλασικές συνταγές για μυζηθροπιτάκια που θα βρεις καθώς περιέχει λίγα και αγνά υλικά, κλασικά από τα μέρη και τα χωριά της Κρήτης. Χωρίς δεύτερη σκέψη θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή την πρόταση και για όποια ερώτηση ή διευκρίνηση χρειαστείς, είμαι εδώ για να σου απαντήσω στον αντίστοιχο χώρο που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής μετά το τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρίνα μπλέ του Γιώτη
  • 50 γραμ. μαγιά μπύρας
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 5 αυγά
  • 100 γραμ. λάδι
  • 1 κιλό μυζήθρα ξινή
  • μέλι
  • κανέλα
  • λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αραιώνουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το λάδι, το αλάτι και τα καλοχτυπημένα αυγά.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε το μίγμα με νερό ή γάλα μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 3

Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει.

Βήμα 4

Ζυμώνουμε τη μυζήθρα καλά με ζεστό νερό και την περνάμε από ψιλή σίτα χόρτων, για να γίνει μαλακιά και ομοιόμορφη.

Βήμα 5

Βάζουμε σε τηγάνι λίγο λάδι και μέχρι να ζεσταθεί, βρέχουμε τα χέρια μας και παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη σαν μανταρίνι.

Βήμα 6

Ανοίγουμε λάκο στη μέση και βάζουμε μία κουταλιά της σούπας μυζήθρα.

Βήμα 7

Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από τη μυζήθρα, τη γυρίζουμε μερικές φορές μέσα στα χέρια μας (βρεγμένα) ώστε να γίνει σαν μία μπάλα και μετά τη βάζουμε μέσα στο ζεστό τηγάνι.

Βήμα 8

Με βρεγμένα πάντα χέρια, την πιέζουμε στη μέση και σιγά σιγά εξακολουθούμε να την πιέζουμε από το κέντρο προς την περιφέρεια, μέχρι να γίνει ένας δίσκος, όση η βάση του τηγανιού.

Βήμα 9

Όταν ψηθεί, τη γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και όταν ροδίσει ελαφρά, την τοποθετούμε πάνω σε κομμάτι λαδόχαρτου.

Βήμα 10

Όταν ετοιμαστούν όλες, αφαιρούμε το χαρτί και τις σερβίρουμε, περιχυμένες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στην κάθε μία και πασπαλισμένες με κανέλα.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή