Μυζηθροπιτα γλυκιά με ξηρή μυζήθρα χωρίς φύλλο

2015-06-04
Μυζηθρόπιτα γλυκιά Πάρου
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω στη σελίδα σου παραθέτω μία απίθανη συνταγή για παραδοσιακή μυζηθρόπιτα γλυκιά με ξηρή μυζήθρα χωρίς φύλλο. Πρόκειται για ένα πατροπαράδοτο παριανό γλυκό που φτιάχνουν οι νοικοκυρές την περίοδο του Πάσχα και όχι μόνο και συνδυάζει τη μυζήθρα με τη ζάχαρη και την κανέλα και είναι από τις καλύτερες και νοστιμότερες μυζηθρόπιτες που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιήσε τα πιο αγνά υλικά σου, ακολούθησε τη συνταγή μου κατά γράμμα και είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσεις με το γευστικό σου αποτέλεσμα. Φυσικά περιμένω και τα σχόλια σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μυζήθρα
  • λίγη κανέλα
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα μέλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 κουταλιά σούπας σιμιγδάλι χοντρό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ θρυματίζουμε αρχικά τη μυζήθρα με το πιρούνι και στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύοντάς τα όλα μαζί με τα χέρια μας.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και στρώνουμε το μείγμα της γέμισης καλά ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πυρέξ.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Αφού βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με μέλι και λίγη κανέλα, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή