Μυζηθρόπιτα Κυκλαδίτικη γλυκιά από την Πάρο (της Αργυρώς)

2015-03-29
Μυζηθρόπιτα Κυκλαδίτικη γλυκιά από την Πάρο (της Αργυρώς)
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω μια φανταστική συνταγή για να μαγειρέψεις μυζηθρόπιτα Κυκλαδίτικη γλυκιά από την Πάρο (της Αργυρώς) που είναι μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για να φτιάξεις μυζηθροπιτάκια καθώς περιέχει μαστίχα, μέλι, πορτοκάλι που συνδυάζοντας τα με τα κλασικά υλικά της γλυκιάς μυζηθρόπιτας όπως η κανέλα και η ζάχαρη, παράγουν ένα συγκλονιστικό γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου προτείνω να δοκιμάσεις να φτιάξεις χωρίς συζήτηση και να μου στείλεις όποιες διευκρινήσεις και σχόλια έχεις στον αντίστοιχο προβλεπόμενο χώρο στο τέλος της συνταγής στο κάτω μέρος της σελίδας που βρίσκεσαι.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά μπαίκιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • Για τη γέμιση:
  • μισό κιλό μυζήθρα
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά κανέλα σκόνη
  • 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • μισό ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • Για το τηγάνισμα:
  • λάδι
  • Για πασπάλισμα :
  • άχνη ζάχαρη
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε μέσα σε λεκάνη το λάδι με το χυμό του πορτοκαλιού και το αλάτι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τη μπαίκιν.

Βήμα 3

Έχουμε μία ζύμη, που τη φορμάρουμε σε μπάλα.

Βήμα 4

Την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο δύο ώρες.

Βήμα 5

Λιώνουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι σε λακανάκι.

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα 2 αυγά ολόκληρα, την κανέλα και τη μαστίχα.

Βήμα 7

Δουλεύουμε να γίνουν όλα ένα μίγμα.

Βήμα 8

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό και κόβουμε με ροδάκι στρογγυλά, όσο ένα πιατάκι του καφέ.

Βήμα 9

Βάζουμε μία κουταλίτσα γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.

Βήμα 10

Αφού ετοιμάσουμε όλα τα μυθηθροπίτια με το φύλλο και τη γέμιση, τα τηγανίζουμε με καυτό λάδι σε κατσαρόλα.

Βήμα 11

Τ' αφήνουμε πάνω σε χοντρό χαρτί (στρατσόχαρτο) να στραγγίσουν και να κρυώσουν.

Βήμα 12

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι.

Βήμα 13

Βουτάμε τα μυζηθροπίτια, τα στραγγίζουμε, τα ραντίζουμε με άχνη ζάχαρη κια κανέλα και τα σερβίρουμε.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή