Μυζηθρόπιτα Σαντορίνης αφράτη με σπιτική ζύμη της Τασίας

2015-04-05
Μυζηθρόπιτα Σαντορίνης αφράτη με σπιτική ζύμη της Τασίας
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια εξαιρετικά γευστική και νόστιμη πρόταση για να φτιάξεις την μυζηθρόπιτα Σαντορίνης αφράτη με σπιτική ζύμη της Τασίας που περιέχει λίγα και αγνά υλικά και είναι μια από τις κλασικές συνταγές για μυζηθρόπιτα που κυκλοφορούν αλλά παρ’όλα αυτά είναι πάρα πολύ νόστιμη. Χρησιμοποιούμε βούτυρο αντί για λάδι και προσθέτουμε μέλι και κανέλα στην πίτα μας που δίνει ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ να την φτιάξεις και να μου στείλεις γνώμη, εντυπώσεις και οποιεσδήποτε προσθήκες ή παραλλαγές έκανες στην συνταγή αυτή. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι μαλακό ή σταρένιο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • ελάχιστο αλάτι
  • μισό κιλό αλατισμένη μυζήθρα
  • 1 αυγό
  • βούτυρο
  • ζάχαρη ή μέλι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Με το αλεύρι, το νερό και το αλάτι ετοιμάζουμε μία ζύμη σφιχτή και τη χωρίζουμε σε 8 μπολάκια.

Βήμα 2

Λιώνουμε τη μυζήθρα και προσθέτουμε το αυγό.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πατάμε με τα δάχτυλά μας, για να γίνει σαν πίτα, στο μέγεθος πιάτου του τσαγιού.

Βήμα 4

Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά γεμάτη από τη μυζήθρα, βρέχουμε τις άκρες της πίτας και τις σηκώνουμε επάνω από τη μυζήθρα, έτσι που να κλειστεί καλά μέσα η μυζήθρα και να σχηματιστεί μία μπάλα.

Βήμα 5

Την πατάμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας και την ανοίγουμε σε πίτα.

Βήμα 6

Όταν ετοιμαστούν όλες, τις τηγανίζουμε με βούτυρο.

Βήμα 7

Τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη και κανέλα ή περιχυμένες με μέλι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή