Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φύλλο κουρού

2015-06-18
Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μία υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμη μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φύλλο κουρού ακολουθεί στη σελίδα παρακάτω και είναι από τις καλύτερες κρεμμυδόπιτες που σου έχουμε προτείνει στον ιστότοπο μας. Πρόκειται για τη δική μου ξεχωριστή πρόταση για εσένα που θέλεις να φτιάξεις σπίτι σου γρήγορα και εύκολα μία εκπληκτικά νόστιμη πίτα με γέμιση από κρεμμύδια, τυράκι και αρώματα άνηθου. Τη συνταγή αυτή την έχω χρόνια από τη γιαγιά μου τη Μυκονιάτισα και την φτιάχνω όσο πιο συχνά μπορώ καθώς η οικογένεια μου ξετρελαίνεται. Η συγκεκριμένη πίτα είναι πολύ υγιεινή και αποτελεί εξαιρετικό σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο. Εγώ τη φτιάχνω με παραδοσιακό τυρί Μυκόνου που μου στέλνουν οι δικοί μου αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο λευκό τυρί βρεις και σου αρέσει. Φυσικά μπορείς να κάνεις τη δική σου παραλλαγή προσθέτοντας αγαπημένα σου υλικά στη γέμιση όπως για παράδειγμα μπέικον, κάνοντας ακόμη πιο πλούσια τη γεύση της πίτας. Περιμένω να τη δοκιμάσεις και να μου στείλεις το μήνυμά σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κουρού
  • 1 κιλό ανθότυρο-μυζήθρα ή οποιοδήποτε άλλο λευκό τυρί προτιμάτε
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το τυρί με τα αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αλατοπίπερο, μέχρι να ομοιγενοποιηθούν τα υλικά μας.

Βήμα 2

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε ένα φύλλο κουρού με τα χέρια μας, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο κουρού.

Βήμα 4

Κλείνουμε καλά τις άκρες και λαδώνουμε ίσα ίσα να γυαλίσει το πάνω φύλλο.

Βήμα 5

Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντίσταση για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή