Μύδια αχνιστά με κέλυφος κρασάτα και σκορδάτα με κρέμα γάλακτος

2014-09-02
μυδια αχνιστα με κρεμα γαλακτος
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξεις μύδια αχνιστά με κέλυφος κρασάτα και σκορδάτα με κρέμα γάλακτος, ένα πεντανόστιμο φαγητό που μπορείς να σερβίρεις μόνο του με ψωμί ή σαν σάλτσα με μακαρόνια. Σερβίρεται και ως μεζές αλλά είναι προτιμότερο να εκμεταλλευτείτε την πολύ νόστιμη σάλτσα του συνοδεύοντας το! Μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί

Βήμα 4

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε μαϊντανό και αλάτι

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά και πετάμε όσα μύδια δεν ανοίξουν

Βήμα 7

Τα μύδια αχνιστά με κέλυφος κρασάτα και σκορδάτα με κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα

 

Tips

  • Συνόδευσε με φρυγανισμένο ψωμί!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή