Μύδια αχνιστά με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

2014-09-06
μυδια αχνιστα με κοκκινη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις μύδια αχνιστά με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και βασιλικό, ένα πολύ νόστιμο φαγητό ιδανικό για ένα καλοκαιρινό γεύμα με φίλους ή συγγενείς. Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά που πάντα έχουμε στη κουζίνα μας. Το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.γλ. βασιλικός
  • 3 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον χυμό

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μύδια και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 5

Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και σερβίρουμε

Βήμα 7

Τα μύδια αχνιστά με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και βασιλικό είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα μύδια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή