Φρέσκα μύδια ψύχα αχνιστά και κοκκινιστά με μακαρόνια

2014-03-23
Μύδια με μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική συνταγή για την σαρακοστή και όχι μόνο παρουσιάζεται παρακάτω για να φτιάξεις φρέσκα μύδια ψύχα αχνιστά και κοκκινιστά με μακαρόνια. Η συνταγή έχει διάφορες παραλλαγές και μπορείς να προσθέσεις διαφόρων ειδών θαλασσινά. Εγώ την προτιμώ με σκέτα μύδια.

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μισό κιλό ντομάτες
  • 400 γραμ. μακαρόνια
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε σε αλατισμένο νερό λίγες ώρες, για να φύγει η άμμος.

Βήμα 2

Καίμε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα σκεπασμένα.

Βήμα 3

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σταργγίζουμε.

Βήμα 4

Χύνουμε το νερό από τα μύδια, τα πλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και πάνω σε δυνατή φωτιά τ' ανακατεύουμε, ώσπου ν' ανοίξει το κέλυφός τους.

Βήμα 5

Βγάζουμε, με μαχαίρι το ψαχνό από τα μισά μύδια ή και περισσότερα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Παίρνει μερικές βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά.

Βήμα 6

Βάζουμε σε πιατέλα τα μακαρόνια, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα μύδια και γύρω - γύρω γαρνίρουμε με τα ολόκληρα μύδια, που αφήσαμε, και με ψλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 7

Τα φρέσκα μύδια ψύχα αχνιστά και κοκκινιστά με μακαρόνια είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή