Μύδια όστρακα με πιλάφι και άσπρο κρασί σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-07
Μύδια με πιλάφι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Τα μύδια όστρακα με πιλάφι και άσπρο κρασί σε σάλτσα ντομάτας είναι μια κλασική και παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας με δεκάδες διαφορετικές παραλλαγές ανάλογα τον τόπο προέλευσης της συνταγής. Στη συγκεκριμένη, έχω σβήσει τα μύδια με λευκό κρασί και έχω προσθέσει μια εύκολη και απλή σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι για να δέσει με το πιλάφι. Δοκίμασε την και γράψε μου στα σχόλια αν την έφτιαξες χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά.

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 ντομάτες
  • 1 ποτηράκι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε τα μύδια για λίγο σε νερό και τα ξύνετε με μαχαιράκι να φύγει το χνούδι τους.

Βήμα 2

Τα ξεπλένετε πολλές φορές και τα καβουρντίζετε σε κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 3

Όταν ξανθίσει το κρεμμύδι και ανοίξουν τα μύδια, τα σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους, νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν και αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Τ' αφήνετε να βράσουν ένα τέταρτο, μετράτε το ζουμί της κατσαρόλας και συμπληρώνετε με νερό, ώστε να έχετε 4 φλιτζάνια.

Βήμα 5

Τ' αφήνετε σε αναμμένη φωτιά και όταν πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι.

Βήμα 6

Ανακατεύετε, δοκιμάζετε για αλάτι - πιπέρι και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί και το ρύζι.

Βήμα 7

Μπορείτε να σερβίρετε τα μύδια όστρακα με πιλάφι και άσπρο κρασί σε σάλτσα ντομάτας μέσα στο κέλυφός τους με το πιλάφι ή να τα καθαρίσετε και να ανακατέψετε με το πιλάφι μόνο το φαγητό τους χωρίς το κέλυφος.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή