Μύδια με κέλυφος και άγριο ρύζι κατεψυγμένα

2014-04-06
Μύδια με ρύζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια πάρα πολύ απλή και εύκολη συνταγή για να μαγειρέψεις και να πειραματιστείς με τα μύδια με κέλυφος και άγριο ρύζι κατεψυγμένα σου παρουσιάζω παρακάτω. Μοιράσου μαζί μου αν προσέθεσες κάποιο άλλο υλικό καθώς και το αποτέλεσμα της συνταγής στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • μύδια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ποτήρια ρύζι
  • πιπέρι μαύρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα μύδια στο νερό να μουσκέψουν 1-2 ώρες.

Βήμα 2

Τα ξύνουμε καλά για να βγεί η τρίχα και τα πλένουμε 2-3 νερά.

Βήμα 3

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να αχνιστούν και όταν ανοίξουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Το νερό των μυδιών το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε άλλο μέρος.

Βήμα 5

Βάζουμε σε κατσαρόλα δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα με λάδι να ξανθίσουν.

Βήμα 6

Ρίχνουμε 6 ποτήρια από το νερό των μυδιών (αν δεν φτάσει, συμπληρώνουμε από τη βρύση).

Βήμα 7

Μόλις βράσει, ρίχνουμε τα μύδια και τα δυο ποτήρια ρύζι με το μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 8

Τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να γεμίσουν τα μύδια με κέλυφος και άγριο ρύζι και τα σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή